GIRALTOVCE: Pri dopravnej nehode zomrela jedna osoba, traja sú ťažko zranení

19.04.2010 Svidník

Giraltovce 19. apríla (TASR) – Dopravná nehoda, ktorá sa stala dnes večer asi jeden kilometer za mestom Giraltovce, na ceste 1/73 smerom na Svidník, si vyžiadala jeden ľudský život.
Daniel Džobanik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove informoval TASR, že približne o 18.15 h došlo k zrážke osobného motorového vozidla s nákladným autom, pri ktorej prišla o život jedna osoba a ďalší traja ľudia utrpeli ťažké zranenia.

Doplnené:

Včera 19.4.2010 krátko po 18:00 h došlo na ceste medzi obcou Fiaš a Giraltovcami, okr. Svidník, k dopravnej nehode medzi osobným a nákladným autom pri ktorej vyhasol jeden ľudský život.
V čase o 18:10 h viedol v smere od obce Fijaš na Giraltovce 24 ročný muž z Ďapaloviec (okr. Vranov n/Topľou) osobné auto VW Bora. Pri prejazde tiahlej ľavotočivej zákruty pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky, následkom čoho s autom prešiel do protismeru, kde ľavou bočnou stranou narazil do prednej ľavej časti oproti idúceho poľského ťahača s návesom. Pri zrážke utrpel 28 ročný spolujazdec z osobného auta ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič utrpel ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia a PN najmenej 3 mesiace. Ďalší dvaja spolujazdci (25r. a 24r. ) utrpeli ľahké zranenia s predpokladanou dobou liečenia a PN do 7 dní. Celá posádka z osobného auta bola z obce Ďapalovce, okr. Vranov n/Topľou. Vodič nákladné auta sa nezranil. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča kamióna negatívna, u vodiča osobného auta bola odobratá krv na zistenie alkoholu. Hmotná škoda na osobnom aute bola vyčíslená na 5 000. - € a na nákladnom na 6 000. - €. Nehodu vyšetruje policajný vyšetrovateľ zo Svidníka, ktorý vodičovi osobného auta vzniesol obvinenie pre prečin usmrtenia.
 

Vyberte región